• IТрадиција

  Традиција

  ...

 • IБогат асортиман

  Богат асортиман

  ...

 • IВрвен квалитет

  Врвен квалитет

  ...

 • Традиција

  Традиција

 • Богат асортиман

  Богат асортиман

 • Врвен квалитет

  Врвен квалитет

Винарија

Винаријата се наожа во Струмичко-Радовишкиот вински регион кој се карактеризира со одлични услови за одгледување високо квалитетно грозје како предуслов за врвните вина. Првата берба е извршена есента 2008. Со површина од околу 400ха винаријата има капацитет од 33000хл годишно производство. Во текот на целиот процес на производството на виното се користи најсовремена технологија која во комбинација со традиционалните знаења дава врвни резултати кои се огледуваат во богатата палета на ароми и вкусови. Во пресрет на вкусот на секој љубител на виното, изборот на црни, црвени, розе и бели вина, суви, полусуви, благи и пенливи, е една од привилегиите на Далвина. Одлично се комбинираат со сите наши национални јадења и десерти, но нивната питкост овозможува конзумирање и со мала закуска.